Snel een goed rapport, verslag of verzoekschrift schrijven

Hoe schrijf je vlot een prettig leesbaar verslag? Hoe zorg je ervoor dat feiten en meningen goed gescheiden blijven? En hoe formuleer en onderbouw je aanbevelingen? Je leert het in de trainingen Rapporteren in de (jeugd)hulpverlening.
Basistraining rapporteren

In de basistraining leer je hoe je snel en efficiƫnt kunt rapporteren. Je leert hoe je je tekst zo structureert dat de lezer deze moeiteloos kan lezen en begrijpen. Essentieel als je je werk moet overdragen. Ook leer je hoe je concludeert op basis van feiten en hoe je door precies te formuleren onderscheid kunt aanbrengen tussen feiten en meningen. Je leert hoofdzaken van bijzaken te scheiden en je krijgt tips om kernachtig te formuleren.

Verdiepingstraining Rapporteren

In de verdiepingstraining gaan we dieper op de stof in en oefen je nog meer. Bovendien leer je hoe je een verzoekschrift schrijft.

Wat kun je na afloop van de training?

Het kost je minder tijd en moeite om te rapporteren. Je weet aan welke voorwaarden een rapport of verslag moet voldoen en je kunt kort en bondig formuleren. Je weet je teksten zo te structureren dat ze voor een brede doelgroep toegankelijk zijn (denk aan jeugdige, ouders, Raad voor de Kinderbescherming, rechter).